Autobusovou dopravu v Pardubickém kraji – oblast Přelouč – převezme Umbrella City Lines už za tři týdny

Přesně 12. června 2022 vyjedou na Přeloučsku první autobusy v barvách značky Umbrella City Lines, dceřiné společnosti mateřské Umbrella Mobility, která zajišťuje linky městské, příměstské a regionální dopravy v Česku i Německu. A cestující, stejně jako samotní řidiči, se rozhodně mají na co těšit.

Tým Umbrella Mobility   |   27. 5. 2022

Na regionální linky v Pardubickém kraji totiž Umbrella nasadí nové autobusy Setra 415 LE v nejvyšší možné výbavě. Každý z těchto špičkových nízkopodlažních autobusů stojí více než 200 tisíc Eur bez DPH a je vybaven rozdělenou klimatizací pro cestující i pro řidiče. Vozy mají nejvýkonnější motory, automatické převodovky, tempomat, veškeré bezpečnostní prvky a jízdní asistenty, velká komfortní kola i další výbavu, kterou ocení jak cestující, tak řidiči.

Cestující si navíc v autobusech budou moci dobít svá elektronická zařízení, k dispozici bude i Wi-fi připojení. Během jízdy jim navíc informační systém bude ukazovat online polohu autobusu. „Vozidla v této konfiguraci se na českém území v závazkové dopravě dosud nevyskytují. Jak v zájezdové, tak i v mezinárodní linkové a v závazkové dopravě se držíme toho, že jak cestující, tak především i naši řidiči mají mít maximální možný komfort a neděláme žádný rozdíl mezi vozidly, se kterými jezdíme v Německu, a těmi, se kterými budeme jezdit v České republice,“ řekl serveru Zdopravy.cz Pavel Steiner, majitel a generální ředitel Umbrelly.

Vzhledem ke kvalitě vozů není divu, že má společnost uzavřené smlouvy se všemi 48 zaměstnanci, které bude na Přeloučsku zaměstnávat. Připravených je i 32 autobusů. „Máme již plný stav. S kombinací dobrého výdělku a kvalitních autobusů se vždy hledají řidiči lépe,“ dodal pro Zdopravy.cz Pavel Steiner. Autobusovou dopravu na Přeloučsku doposud zajišťovala společnost Arriva, spolupráce obou firem je podle Steinera bezproblémová, z Arrivy ostatně přechází k Umbrelle i velká část řidičů.

Společnost Umbrella Mobility má na Přeloučsku smlouvu na deset let. Veřejnou soutěž na provoz autobusové dopravy vyhrála s cenou 36,94 Kč za kilometr. Zázemí bude mít dopravce v Přelouči a Pardubicích.

Přečíst více článků