Tisková zpráva: Umbrella Mobility pronikla na trh městské a příměstské dopravy v Německu

Česká společnost Umbrella Mobility, která patří k nejdůležitějším partnerům německého dopravce FlixBus v Evropě, úspěšně rozšířila své aktivity do segmentu městské a příměstské dopravy. V druhé polovině roku 2019 začala zajišťovat městskou a příměstskou dopravu v Hamburku.

Tým Umbrella Mobility   |   12. 2. 2020

„Umbrella patří v rámci FlixBusu co do velikosti dopravce celosvětově do první trojky. Každý rok najedeme zhruba 25 milionů kilometrů. Je tedy logické, že se na nás obraceli zástupci různých měst s otázkou, zda bychom pro ně byli schopni zajistit také městskou a příměstskou dopravu. V Hamburku jsme navíc etablovaní, máme tam již řadu let německou část Umbrelly i svoje provozní zázemí. A tak když nás zástupci města Hamburku oslovili, po zralé úvaze jsme odpověděli, že toho schopni určitě jsme,“ vysvětluje zakladatel a generální ředitel společnosti Umbrella Mobility Pavel Steiner. 

V Hamburku a jeho příměstských částech tak dnes jezdí 18 autobusů značek Mercedes-Benz a MAN s logem Umbrella, které jsou součástí komplexní mobility města Hamburk. „V průběhu února a března 2020 k nim přibude dalších 8 autobusů stejných značek. Od prosince 2020 bychom pak měli naše služby v Hamburku zhruba zdvojnásobit a postupně v dalších letech objem obsluhovaných kilometrů v rámci městské a příměstské mobility navyšovat. Od roku 2022 bychom pak měli začít jezdit i s plně elektrickými autobusy,“ upřesňuje Pavel Steiner. 

Společnost Umbrella Mobility tím navázala na dvouroční poskytování náhradní autobusové dopravy v Hamburku a okolí, kdy byly její autobusy nasazovány při plánovaných i neočekávaných výpadcích železniční dopravy. Náhradní autobusovou dopravu provozuje Umbrella momentálně také v Berlíně. Během roku 2020 pak začne zajišťovat městskou a příměstskou dopravu právě v Berlíně, a od roku 2021 také v Mnichově. Jen za letošní rok musí Umbrella pořídit a do provozu uvést minimálně 54 autobusů určených pro městskou a příměstskou dopravu. 

Pražská společnost Umbrella Mobility, do které na začátku roku 2020 vstoupil strategický finanční partner, investiční skupina RSBC Group, dnes patří k největším středoevropským dopravcům – má pobočky v Kodani, Hamburku, Berlíně a Mnichově a na letošní rok plánuje otevření poboček v Paříži a Amsterdamu. Je také jedním z největších partnerů společnosti FlixBus v Evropě, ve spolupráci s touto německou společností zajišťuje každý měsíc 5400 spojů v 19 zemích a propojuje více než 500 destinací. Kromě toho se věnuje i pronájmu luxusních autobusů pro zájezdovou a incomingovou dopravu a zajišťuje cestovní služby na klíč nebo pronájem lodí a jachet. Společnost Umbrella Mobility zastřešuje celkem čtyři značky – Umbrella Coach&Buses, Umbrella City lines, Umbrella Holiday a Umbrella Yacht. V Česku a Německu skupina zaměstnává více než 400 lidí a její roční obrat převyšuje 1 miliardu Kč.

Přečíst více článků