Umbrella City Lines převezme příměstskou hromadnou dopravu v některých částech Ústecka

Dalším krajem, do kterého expanduje naše společnost Umbrella City Lines, je kraj Ústecký. Od 1. prosince 2022 bude Umbrella zajišťovat dopravní obslužnost v oblasti Mostecké pánve, na Chomutovsku a v oblasti Kadaň–Žatec.

Tým Umbrella Mobility   |   1. 6. 2022

Pro tyto tři oblasti jsme se rozhodli pořídit zbrusu nové autobusy Setra 415 LE v nejvyšší možné výbavě. Jde o špičkové nízkopodlažní autobusy, které jsou vybavené rozdělenou klimatizací pro cestující i pro řidiče. Vozy mají nejvýkonnější motory, automatické převodovky, tempomat, veškeré bezpečnostní prvky a jízdní asistenty, velká komfortní kola i další výbavu, kterou ocení jak cestující, tak řidiči. Cestující si navíc v autobusech budou moci dobít svá elektronická zařízení, k dispozici bude i Wi-fi připojení. Během jízdy jim navíc informační systém bude ukazovat online polohu autobusu.

Pro městskou a příměstskou autobusovou dopravu na Ústecku nakoupila společnost stejné autobusy, na jaké jsou zvyklí cestující v Německu, kde Umbrella již řadu let úspěšně působí. „Cena jednoho takového autobusu sice přesahuje hranici 200 tisíc Eur bez DPH, nicméně jsme přesvědčeni, že z dlouhodobého provozního hlediska jsme učinili správné rozhodnutí,“ řekl serveru Zdopravy.cz Pavel Steiner, majitel a generální ředitel Umbrelly.

Smlouvy na příměstskou hromadnou dopravu v lokalitách Chomutovsko, Mostecká pánev a Kadaň–Žatec získala Umbrella City Lines na 10 let. Historicky prvním tendrem v České republice na městskou a příměstskou hromadnou dopravu vyhrála Umbrella v Jablonci nad Nisou. Od 1. února 2021 tu kromě městské hromadné dopravy zajištuje také autobusovou dopravu v okolních obcích zapojených do Dopravního sdružení obcí Jablonecka. Od 12. června 2022 společnost také přebírá příměstskou hromadnou dopravu v okolí Přelouče v Pardubickém kraji.

Přečíst více článků