Maltézští rytíři děkují Umbrelle a FlixBusu za pomoc Ukrajině

Umbrella Mobility spolu s našimi partnery z FlixBusu dlouhé týdny pomáhala na ukrajinsko-polských i ukrajinsko-maďarských hranicích. Naše autobusy přivážely humanitární pomoc a nazpět vozily uprchlíky před válkou, především ženy a děti. V Maďarsku jsme přitom velice úzce spolupracovali s charitativní organizací, kterou tu provozuje Suverénní řád Maltézských rytířů. Právě od této organizace nyní přišlo poděkování – všem, kteří se na akci podíleli.

Tým Umbrella Mobility   |   27. 5. 2022

Na humanitární pomoci Ukrajině se kromě zaměstnanců Umbrelly podíleli i naši kolegové ze společnosti FlixBus, ale také další české i německé firmy a stovky jednotlivých dárců. Vedoucí charitativní organizace Maltézských rytířů, pan Imre Szabján, ocenil především fakt, že pomoc byla rychlá a přímá.

Umbrella s velkou podporou společnosti FlixBus provozovala dva humanitární autobusy z Prahy, dva z Berlína a společně právě s Maltézskými rytíři jsme zjišťovali také provoz dvou autobusů, které pendlovaly mezi maďarsko-ukrajinskou hranicí a Budapeští a mezi Budapeští, Vídní a Prahou.

Celkem jsme tak přepravili přes 300 tun humanitární pomoci a do bezpečí dostali jen našimi autobusy více než 6000 lidí, kteří utíkali před válkou. Pomohli jsme je tak i ochránit před aktivitami kriminálních skupin, které se na uprchlíky, především ženy zaměřují.

Děkovný dopis tak sdílíme se všemi, kteří se s námi na této pomoci podíleli.

alt_text_here

Přečíst více článků