Umbrella spolu FlixBusem, českými firmami i jednotlivými dárci už tři týdny pomáhá Ukrajině

Z pražského areálu naší společnosti Umbrella Mobility vyrážejí několikrát do týdne dvoupatrové autobusy po střechu naplněné humanitární pomocí na ukrajinsko-slovenské i ukrajinsko-polské hranice. Další autobusy vypravujeme z naší berlínské centrály. Spolu s naším partnerem, společností FlixBus, a dalšími českými i německými firmami a desítkami jednotlivých dárců se snažíme maximálně pomáhat Ukrajině a Ukrajincům už od samého počátku války.

Tým Umbrella Mobility   |   16. 3. 2022

Jako sběrné místo, do kterého nejen firmy, ale také desítky jednotlivců mohou už tři týdny nosit materiální pomoc pro Ukrajinu, slouží sídlo naší společnosti v Pramenné ulici v Praze 4 – Kunraticích. Potřebné věci sem můžete přinést každý den od 7 do 20 hodin. Naši disponenti a dispečeři pak humanitární pomoc nakládají do autobusů, které k hranicím dopravují naši profesionální řidiči.

Díky spolupráci s Červeným křížem, českým konzulátem ve Lvově a našim kontaktům na místě se naši řidiči dokáží dostat až do mezihraničních pásem na slovensko-ukrajinské i polsko-ukrajinské hranici. Tam se pomoc překládá do ukrajinských kamionů a vlaků, které pokračují dále do vnitrozemí Ukrajiny. Cestou zpět pak naši řidiči vozí do českých, polských i německých měst ukrajinské uprchlíky, především ženy a děti.

K naší pomoci se postupně přidali i němečtí kolegové z FlixBusu, díky kterým můžeme další autobusy naplněné pomocí vypravovat několikrát do týdne i z Berlína. Materiální pomoc zahrnuje všechny položky, které jsou aktuálně potřeba, od hygienických potřeb přes oblečení, boty, karimatky, matrace, spacáky, deky, balené vody, trvanlivé potraviny, dětskou výživu, léky až například po power banky.

alt_text_here

 

Rádi bychom poděkovali všem, kteří se na sbírce pro Ukrajinu podílejí. Jde o desítky jednotlivců, ale také firem. Například kolegové z FlixBus GmbH z Mnichova věnovali značnou částku na nákup potřebných věcí a podílejí se také na zajištění ubytování pro uprchlíky v Berlíně a Lipsku. E-shop Bezednámiska.cz poslal několik palet krmiva pro domácí mazlíčky, děkujeme také společnostem CZ.nic a Rowan Legal, jejich zaměstnanci přivezli zboží za desítky tisíc korun. Na pomoci se podílí také Pekárna Pe-Du, která napekla obrovské množství trvanlivého chleba, a společnost Axunio, jež darovala léky.

Aktuálně s velkou podporou společnosti FlixBus jezdí dva humanitární busy z Prahy, dva z Berlína a společně s Maltézskými rytíři zjišťujeme také provoz dvou autobusů, z nichž první pendluje mezi maďarsko-ukrajinskou hranicí a Budapeští a druhý mezi Budapeští, Vídní a Prahou.

Za tři týdny jsme přepravili více než 200 tun humanitární pomoci a do bezpečí přepravili více než 1400 lidí, kteří utíkají před válkou. A s vaší pomocí chceme pomáhat tak dlouho, dokud nás Ukrajina a její obyvatelé budou potřebovat. Všem jednotlivcům i firmám z celého srdce děkujeme, moc si vaší pomoci vážíme!

Přečíst více článků