Umbrella posiluje i v Německu, její autobusy budou od července jezdit v Sasku

V závazkové autobusové dopravě se Umbrelle daří nejen v Česku, ale také v sousedním Německu. Naposledy tam vyhrála soutěž na provozování autobusových regionálních linek v okrese Görlitz v Sasku nedaleko českých hranic.

Tým Umbrella Mobility   |   31. 1. 2023

Autobusy dceřiné společnosti Umbrella City Lines GmbH vyjedou v oblastech Löbau a Neugersdorf už 1. července 2023. Kontrakt je uzavřený na 10 let a pro společnost je mimo jiné důležitý i proto, že do Saska přesune část autobusů z nedalekého Jablonce nad Nisou, kde jí končí smlouva na provoz městské hromadné dopravy.

„Jde o zakázku v rozsahu 1,4 milionu kilometrů pro 22 turnusových autobusů a dva záložní. Pro nás jde o mimořádně důležitý kontrakt i kvůli blízkosti k Jablonci nad Nisou, kde končíme provoz MHD. Přesuneme tam část autobusů,“ potvrdil portálu zdopravy.cz majitel Umbrelly Pavel Steiner.

V Jablonci nad Nisou jezdí aktuálně 30 autobusů s logem Umbrelly. Devět z nich se v dubnu přesune na východ Holštýnska, kde firma vyhrála osmiletou soutěž na provoz v síti Ost Holstein. Dalších šest autobusů, které nyní brázdí ulice Jablonce, bude společnost příští tři roky využívat při zajišťování náhradní autobusové dopravy v případě výluk v Berlíně. Pro provoz v Sasku bude Umbrella potřebovat 32 řidičů a dva disponenty.

Umbrelle se v oblasti závazkové veřejné dopravy daří. Loni v červnu převzala autobusovou dopravu na Přeloučsku, od prosince zajišťuje příměstskou hromadnou dopravu ve třech oblastech Ústeckého kraje. Na rozdíl od jiných dopravců se také v žádných oblastech, ve kterých působí, nepotýká s výpadky provozu a dopravci tak nemusejí odříkávat spoje.

Přečíst více článků