Tisková zpráva: RSBC kupuje podíl ve významném dopravci FlixBusu

Praha, 3. února 2020 – Investiční skupina finančníka Roberta Schönfelda získala 50 % podíl ve společnosti Umbrella Invest Group, SE, která po celé Evropě provozuje pod značkou FLiXBUS mezinárodní autobusovou dopravu. Je také v celoevropském měřítku jedním z největších partnerů FlixBusu, poskytuje po celé Evropě zájezdové a incomingové služby a zajišťuje také městskou a příměstskou dopravu v Německu. Vstupem investiční skupiny RSBC tak vzniká silná společnost Umbrella Mobility. Transakce oceňuje hodnotu společnosti ve stovkách milionů korun.

Tým Umbrella Mobility   |   4. 2. 2020

Umbrella Mobility provozuje pro FlixBus mezinárodní linky po celé Evropě, kde má přibližně stovku autobusů a více než tři stovky řidičů. Po autobusových centrálách v ČR a v Německu otevřela v roce 2019 v Kodani novou centrálu i pro Skandinávii. Pro rok 2020 se počítá s novou linkou spojující Prahu s Barcelonou a také s novou pobočkou v Paříži. Firma také intenzivně investuje do městské a příměstské dopravy, v rámci které plánuje již v průběhu letošního roku spustit desítky nových spojů v německých městech Hamburk a Berlín.

„Získali jsme podíl ve skupině, která má v oblasti dopravy ambiciózní rozvojové plány. Naším společným cílem je nyní vybudovat jednoho z regionálních lídrů v oblasti dopravních služeb,“ uvádí Miloslav Vyhnal, předseda představenstva a jeden z akcionářů RSBC. Česká investiční skupina přináší do společnosti Umbrella Mobility kromě jistoty v podobě finančně silného partnera také své know-how v oblasti strategického managementu a řízení velkých strukturovaných firem.

Generálním ředitelem Umbrella Mobility i nadále zůstává Pavel Steiner, dosavadní jediný vlastník společnosti. „RSBC jsme z potenciálních partnerů, kteří o vstup do naší skupiny projevovali zájem, vybrali zejména díky jejímu dobrému a prověřenému jménu, zkušenostem s manažerským řízením i férovému přístupu k portfoliovým společnostem,“ dodává Steiner.

Na mezinárodních linkách jezdí všechny autobusy společnosti v barvách známého zeleného brandu FLiXBUS. Sama německá firma FlixBus žádné vlastní autobusy nevlastní ani neprovozuje. Zajišťuje primárně marketing, prodej lístků a cenovou politiku. Vstup RSBC do Umbrella Mobility významně posílí spolupráci s FlixBusem a výrazně podpoří rozvoj objemu služeb v rámci městské a příměstské dopravy.

Přečíst více článků