Umbrella Mobility má zástupce i na moři. Na luxusní jachtě Umbrella Victoria můžete obeplout Chorvatsko!

Kromě nadstandardních autobusů a minibusů, které využíváme na našich mezinárodních či městských a příměstských linkách a pronajímáme je pro příležitostnou dopravu, najdete značku Umbrella také na moři. V roce 2017 jsme koupili luxusní motorový katamarán z loděnic Fountaine Pajot s typovým označením MY 44. Hned následující rok na jaře pak tahle kráska už pod jménem Umbrella Victoria přeplula do Chorvatska, kde si ji mohou zájemci pronajmout díky našim partnerům z charterové společnosti Baotić Yacht Charter.

Tým Umbrella Mobility   |   3. 6. 2020

Proč jsme zvolili zrovna motorový katamarán MY 44? První důvodem byl um a prestiž výrobce, společnosti Fountaine Pajot, která se návrhům a výrobě lodí věnuje již od roku 1976. Její řada motorových katamaránů v sobě spojuje špičkový design, bezkonkurenční prostor a neuvěřitelný výkon. Druhým důvodem pak byl především maximální komfort, který MY 44 nabízí pasažérům – jeho úroveň je bez nadsázky srovnatelná s pětihvězdičkovým hotelem.

Byli jsme mezi prvními, kdo si tehdy horkou novinku MY 44 objednal. A o správnosti naší volby nás hned vzápětí přesvědčily výsledky prestižních „lodařských“ anket. MY 44 byla nejprve vyhlášena vítězem klání Asia Boating Awards. Vzápětí si odnesla ocenění Motor Boat Award 2018 pro nejlepší motorovou jachtu, které uděluje prestižní časopis Motorboat & Yachting Magazine. A nakonec své vítězné tažení završila titulem Evropská motorová loď roku, který získala na loďařském veletrhu v Düsseldorfu.

Umbrella Victoria

Umbrella Victoria v létě brázdí vody Chorvatska

 

Loď, která vás okouzlí

Umbrella Victoria je jedním z nejluxusnějších a nejlépe vybavených katamaránů, které v chorvatských vodách můžete potkat. Od interiéru z teakového dřeva až po veškeré elektrospotřebiče, vše je ve špičkové kvalitě. Na palubě pak hosty čeká nebývalý komfort.

Jachta nabízí ubytování pro 6 lidí ve třech dvoulůžkových kajutách, které jsou až neuvěřitelně prostorné a komfortně vybavené pohodlnými dvoulůžkovými postelemi s úložnými prostory, stolky i posezeními. Největší kajuta, majitelská, pak připomíná právě pokoj v pětihvězdičkovém hotelu. Každá kajuta má k dispozici vlastní koupelnu, TV a wifi připojení.

Umbrella Victoria

Interiér je prostorný, luxusní a skvěle vybavený

Na kajuty navazuje velký prosvětlený salon s perfektně vybavenou kuchyní a rozkládacím jídelním stolem. V kuchyni lze připravit všechna myslitelná jídla, samozřejmostí je lednice, sporák, mikrovlnná trouba, myčka, a dokonce i vinotéka či pračka. Celá loď je doslova prošpikovaná elektronikou – najdete tu HiFi sestavu značky BOSE, televizi v každé kabině nebo velké 22palcové obrazovky s ovládacími prvky lodi na stanovištích kapitána.

Další prostory pro relaxaci, opalování a popíjení vychlazených drinků jsou na horní palubě, tzv. flybridge. Velkorysá relaxační zóna zahrnuje kromě sedaček také gril s lednicí, z horní paluby je navíc nádherný výhled do okolí. Pohodlné matrace jsou také na přídi lodi, hosté mají k dispozici hydraulickou koupací plošinu, klimatizaci a během romantických večerů i podvodní podsvícení lodi. Součástí vybavení jsou i přídavný člun Williams, vodní wake, stand up paddleboard, kruh na tahání a další vodní hračky pro děti i dospělé.

 

Krásná navenek, silná uvnitř

Tato loď má i další velkou výhodu: zásobníky na vodu a palivo jsou tak rozměrné, že se hosté za celý týden nemusejí zdržovat zajížděním do přístavů a jejich doplňováním. Navíc je Umbrella Victoria až neuvěřitelně úsporná. V porovnání s ostatními jachtami se na ní totiž při rychlosti 8 až 9 uzlů v hodině lze plavit za podobné náklady, jako na plachetnici. A dokonce i při rychlosti 15 až 18 uzlů v hodině je spotřeba paliva výrazně příznivější než u běžných jednotrupových motorových jachet. Tento motorový katamarán má také výborné manévrovací schopnosti na malém prostoru a i při rychlé plavbě v horších podmínkách impozantní jízdní vlastnosti.

Loď Umbrella Victoria pronajímáme s profesionálním kapitánem, který se postará o všechny detaily spojené s cestou. Na přání může být hostům k dispozici i hosteska. Pro kapitána i hostesku je na lodi separátní kajuta, takže soukromí hostů nijak nenarušují. Podrobné informace o termínech a cenách pronájmu najdete na webových stránkách naší dceřiné společnosti Umbrella Yacht.

Umbrella Victoria

Na palubě mají hosté maximální pohodlí

 

Jejím revírem je Chorvatsko

Umbrella Victoria kotví v marině Baotić v chorvatském Seged Donji, přímo u letiště ve Splitu. Zamířit na ní můžete v podstatě do kterékoli části chorvatského pobřeží. Našim zákazníkům nabízíme tipy na nejzajímavější krásy této země ve formě článků na blogu Umbrella Yacht.

Mohou si tu přečíst například o tom, proč je Chorvatsko top destinací pro plavbu lodí, k dispozici mají i článek o jednom z nejhezčích místních ostrovů Mljet: Zelená perla Chorvatska. A fakt, že v Chorvatsku se lze vydat také na one way cestu, přibližuje článek Chcete si užít Chorvatsko na maximum? Vyrazte na one way plavbu z Trogiru do Dubrovníku! S plánováním cest našim klientům samozřejmě pomáhají také kolegové z Umbrella Yacht či přímo z chorvatské charterové společnosti Baotić Yacht Charter.

Umbrella Victoria

Dovolená na lodi patří k nejkrásnějším zážitkům

Foto: Archiv Umbrella Mobility

Přečíst více článků